Best Places to Visit in Kelantan: Villa Harley Cafe #cafebebels

ft. Paris In The Rain by Lauv

Hi wassup hello everyone.

Sooo soo so yeah, another entry pasal cafe hisptur gais. Suka makan eh engko haha. Cafe yang ni pun lama dah pergi bukan dalam tahun ni, like 1 or 2 years ago tak ingat aih. Biasalah makcik dah tua dah lupo lol. Yang ni gambar-gambar masih ada cuma tengah deactive account Instagram sekarang jadinya gambar rembat member je hehek jange maroh. Cafe yang ni pun letups juga, and of course order banyak seperti selalu sampai tak ingat dunia walaupun ada mamat handsome tepi meja dah tak kesah dah lol haha (serious handsome minta-minta jadi jodoh ke amin, haha).

Pergi cafe ni sebab classmate promote kot, budak lelaki kelas masa tu kata makanan western kat sini murah and depa payung gambar tempat cantik boek terus tergoda lah macam biasa haha. Okay, tempat dia tak susah cari. Eh ye ke, cuma banyak simpang-simpang yang cuba memperdayakan kita tapi alhamdulillah sampai juga ke destinasi yang dituju. Cafe dia ni macam sebuah rumah jap tak tau nak explain dari mana. Ye lah kot rumah sebabnya macam dalam sebuah taman perumahanan (maapin kalau salah) tapi gempak. Tak sure nama cafe dia sebab apa or mungkin sebab ada sebiji or tak ingat ada berapa but ada motor lah dalam tu. Ada kolam berserta jambatan boleh lah bergambar ke kat situ and, kaunter comels tak tipu, menu papan hitam tulis kapur colour-colour on tak on haha, and paling menarik bagi aku biasa lah peminat-peminat Tumblr ada lampu kecik-kecik apatah orang panggil, ala lampu yang ala-ala fairytale lights tu gitu, pergi malam masa tu ye lah cafe ni buka malam je rasa dari pukul 6 petang (kalau tak silap).

Sekarang pula nak cerita bahagian order makanan jeng jeng jeng.

Payung gambar se' (padahal ada satu je gambar lol) Makanan full satu meja bahaha, kami sangat sukar untuk memilih so beli je lah sesuka hati biasa lah anak muda young dumb and broke at that time hehek.

So aku akan cerita based yang aku order yang aku ingat lah ye, rasanya aku makan yang spaghetti tu dan member aku makan mee sizzling kat tengah tu. Nak cakap sini memang banyak pilihan plus murah, faktor murah juga lah adalah punca order banyak. Yang ada dalam gambar lagi yang perlu direcomend kan adalah pisang cheese coklat tu. Like always, I'm not into chocolate but my friend said it was totally heaven yeah. Alaaa nak payung kecantikan alam dekat sana tapi gambar tak jumpa but kalau nak tengok pergilah, gitu hehek. Oh lupa nak mention yang cafe ni ada provide shisha and bahagian dalam rumah tu (kan tadi awal-awal I mention cafe ni macam taman perumahan hehek) tu ada kedai vape pelbagai perisa. Masuk juga lah dalam tu sekdar untuk mengambil gambar sebab memang nice pergh pergh pergh pergh haaa gitu. Sekian entry kali ini, good news! Ada mouse baru beli yeah! Thank you for reading yáll.

Let you be you, let me be me. Be the best version of you.
Love, A.