Je'taime Cafe #cafebebels

-ft. Tak Tun Tuang by Upiak Isil

Hi Wassup hello everyone.

So another entry about cafe hispter around the world, tibahhh. Je'taime adalah bahasa France yang membawa maksud I love you dalam bahasa Malaysia pula saya sayang kamu, iya kamu lah lol. Okay lemme start hehek. Okay sebenarnya cafe ni dah lama pergi sini like 2 years ago and sebenarnya tak tau still beroperasi or nah. Tapi paling tak boleh lupa pergi sini sebab makanan sangat best bakhang. Benda baik kena share ye dok.

Maapin sebabnya takde gambar sebab dah lama sangat dah taktau simpan mana gambar-gambar, mungkin ada post dekat Instagram dahulu kala tapi dah berapa kali tukar account so takdelah, akan diusahakan kejap eh, usha Instagram member-member dulu kot ado nanti akan dipostkan.

Cerita sebenar jumpa cafe ni adalah kawan yang suggest, bermula nampak kat post Instagram orang juga lah. Tak sure kena tempah dulu or no but me and my friends ambil contact number that cafe (cari kat Google leh dia punya gigih tu haha) and booking leh. Malam tu pun terus gerak lah ke destinasi yang dituju. Okay, cuma lokasi cafe tu hmmm agak susah juga nak jumpa, sebab takde banner or signboard besar and cafe berada dalam saiz yang comel kecik hehek. Baddd news! Tak jumpa gambooo sobs sobs dah habis stalk Instagram member, sad case. Terpaksa guna alternatif lain which is my sumber abadi Google images hiks.

Anyways, masa tu order agak banyak juga hihiks Order macam-macam, kalau boleh nak try semua yang ado sampai meja penuh haha. Pakat lah dengan kawan jangan order benda sama so boleh lah merasa semua and we did. Tapi masa tu ingat order spaghetti telur masin and rasa dia sooo sedap sampai teringat-ingat sampai sekarang. Kalau boleh nak pergi je lagi tapi tempat tu jauh sangat tak mampu den. Banyak juga pilihan, orang kata ala-ala Dip & Dip gitu. Lepastu bekas air dia pun comel I masih ingat lagi. Rasa kalau dating sini memang romantis gitu haha, terus macam rasa nak bersuami dan nak ajak future husband mai nanti hehek gatai.

Yang coklat tu tak ingat nama dia apa tapi sedap juga, tapi dek kerana tak minat coklat sangat kawan je beli tapi serious semua makanan kat sini serious sedap berapa kali nak perkataan serious gilo haha. Kalau ada rezeki nak datang sini lagi, In Sya Allah, #placetogobeforegrad lol walhal boleh je pergi bebila tak payah nak hastag sangat lol. Okay that's all for me, I bagi 9/10 untuk cafe Je'Taime ni. Hamboi sesuka hati kau hengat kau siapa hehek. 1 lagi tu harap bagi besar lagi kedai sebab rasanya ramai lagi orang kena rasa kenikmatan dunia makanan kat sini haha. Okay bye yáll.

-5 December 2017 update!
Heres some photos bukan Google images (finally gais) yang telah berjaya dijumpai, baru buleh nak mengulas dengan bukti sedikit.

Look how cute the bekas air over there, warna air-air tersebut sungguh menarik perhatian.

Tadaaa! Here's my spaghetti telur masin yang sangat sedap sampai terbawa-bawa mimpi sehingga ke hari ini, gitu hehek. My stomach missed you so much.

Some desserts yang sempat dinikmati disana yáll.

Let you be you, let me be me. Be the best version of you.
Love, A.

Comments