Pematah Hati by Nabila Razali #MVbebels

-ft. Say Things by graves & Coolights

Hi wassup hello everyone.

So sekarang ini, I just want to write about my honest opinion towards Pematah Hati by Nabila Razali. Yeap gais, I am also one of you guys yang dah tertipu dengan tipu helah muslihat ini, cisss. Dah keluar official MV, I don't remember when, like few days ago macam tu lah, lepas tu I pun pergi tengoklah. Nak dijadikan cerita kenapa I beriya tengok sebabnya, bukannya fans Nabila sangat pun tapi terkeluar biji mata juga masa si Nabila ni pergi upload gambar dengan si Aedy Ashraf, gitu. Crush masa kecik dalam cerita persahabatan sampai ke bulan gitu. Lepastu duduk stalk lah relationships sweet till jannah mereka dilaman-laman sosial. Youtubers-youtubers sekalian pun tidak melepaskan peluang untuk mengambil port kan duduk upload kes ni. Jadinya percaya lah mereka ni tengah hangat bercinta.


Lepas tu macam tak kesah sangatlah, tak update lah sangat pasal mereka berdua, sampai lah Youtube  punya keluar suggestion tajuk ''Nabila menangis blah blah blah" dan tekan lah duduk tengok. Haaa lepastu perasaan masa tu, sampai hati Aedy buat kat Nabila macam tu, yang Nabila pun satu duduk percaya sangat lelaki-lelaki baru kenal sebulan katanya. Aedy tak pernah ada gossip sangat kan jadinya agak frust masa tu tapi takdelah maki hamun ke takde eh.

Tup-tup keluar MV, gimik sahaja, sekian. Haha tertipu! Cisss. Tapi duduk scroll Twitter, comments Instagram, banyak juga puji dan kecam. Ada juga lah yang tulis, kalau penyanyi macam Siti Nurhaliza and so on tak perlu pun nak gimik ka apa sebab suara dah memang golden. Ha tengok, people do judge lol. Dengan ini saya pun nak judge jugalah. I mean like, semua orang ada cara tersendiri yang pi banding dengan Siti yang dah memang legend di tanah air mahupun luar negara buat apa, Nabila tu kan artis baru, and yang  style macam ini pun belum pernah dibuat oleh artis Malaysia gimik kreatif macam ni (for me lah) Be bold, be different, be you. Bagi saya, syabas Nabila Razali, and now pun dah sampai 1M viewers kat Youtube dalam masa 2 hari, nampaknya berhasil lah gimik tu ye dok. Okay rasanya dah habis bebel pasal MV kali ini. Comel kot lagu tu cumi cumi cumi cumi! Okay bye yáll gerak lu.

Let you be you, let me be me. Be the best version of you.
Love, A.

Comments